•  
  •  
  •  

Verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahove

Project details

Opdrachtgever: Stichting tanteLouise-Vivensis

Veranderingen zijn er altijd

Zo ook op (wettelijk) gebied van brandbeveiliging. Bergh Brandscheidingen denkt mee met haar klanten en voorkomt tijdsverlies en onnodige investeringen terwijl er altijd wordt voldaan aan de wettelijke eisen. Dit heeft Bergh Brandscheidingen ook voor Mariahove in Ossendrecht gedaan. In korte tijd zijn er veel verbeteringen aangebracht op brandveiligheidsgebied.

Aanpak

Gelijktijdig met de brandveiligheidwerkzaamheden is het plafond van de algemene verkeersruimten vervangen in een nieuw systeemplafond met hedendaags 600×600 slankraster en strakke witte platen. Door de leeftijd van dit plafond en de uitgevoerde werkzaamheden gedurende de afgelopen jaren was het niet verantwoord dit hier te gebruiken. Doordat dit in 1 fase meegenomen kon worden waren gebreken boven het plafond duidelijk zichtbaar en zodoende waren ook de kleinste gebreken zichtbaar en uitvoerbaar.

Bergh Brandscheidingen verzorgde verder het plaatsen van brandwerende deurnaalden, brandkleppen, ventielen, afdichtingen en vrijloopdeurdrangers.
De technische ruimte (stookruimte) was vanuit de bouw uit onvoldoende afgeschermd ten opzichte van de overige ruimtes. Doordat er een luchtbehandelingsinstallatie verweven zat in deze ruimte was het een hele opgave om de stooktoestellen te scheiden van de overige installaties. Dergelijke ruimtes met verhoogd brandrisico kunnen niet zonder gecertificeerde toepassingen. Deze zijn nu op de juiste manier aangebracht.

Resultaat

Met het nodige vernuft en vakmanschap is Bergh Brandscheidingen hierin geslaagd om een economisch voordelige én 100% brandveilige situatie te maken.

Referenties

Referentie René Wagenaars

Mariahove

Naam: René Wagenaars
Relatie tot project: Coördinator Service

Bergh Brandscheidingen heeft de brandveilige aanpassingen en verbeteringen soepel laten verlopen. Door slim gebruik te maken van kennis en vakmanschap is Mariahove in nog geen 2 maanden weer helemaal brandveilig volgens de huidige wetgeving. De samenwerking hebben wij als zeer positief ervaren.