•  

Evangelisch Centrum Europoort

Project details

Opdrachtgever: Evangelisch Centrum Europoort

Volledige inspectie brandveiligheid Evangelisch Centrum Europoort

Gelegen in het hart van Rotterdam, aan de Nieuwe Binnenweg 324-326 ligt het Evangelisch Centrum Europoort. Het gebouw lijkt vanuit de winkelstraat niet heel groot, maar het gebouw is van binnen erg ruim en heeft meerdere bouwlagen, dat gebruikt wordt door een Christelijke kerkgenootschap waarbij de ruimtes verschillende functies beoefenen. Kenmerkend is de grote zaal met entree en deze biedt plaats voor 720 personen

Inspectie

Door Bergh Brandscheidingen is in 2015 een volledige inspectie geweest op het gebied van brandveiligheid. Hierbij is gekeken naar de algehele brandveiligheid volgens Bouwbesluit 2012.

Het gebouw bleek na inspectie niet aan alle eisen te voldoen en heeft Evangelisch Centrum Europoort besloten om te gaan sparen om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Uitvoering

In 2017 zijn werkzaamheden door Bergh Brandscheidingen B.V. verricht met betrekking tot brandveiligheid van EC Europoort op de 2de verdieping, in een kleine zaal waarbij een brandwerend plafond vereist was. Daarnaast moest de ruimte ook afgesloten worden van het naastgelegen trappenhuis met een open structuur, dit is gebeurt met twee dubbele deuren die met een kleefmagneten aangesloten zitten op de BMI waardoor de ruimte toegankelijk blijft.

Verschillende doorvoeringen door het plafond en wanden zijn afgedicht en geregistreerd in onze APP. Daarbij is er een logboek verstrekt, met daarin de AS-BUILT documentatie en de registraties waarmee ze konden aantonen dat de werkzaamheden conform wet- en regelgeving is gebeurt.