•  

Brandveilig Bravis

Project details

Opdrachtgever: Bravis ziekenhuis

Door de jaren heen hebben hebben wij diverse onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de compartimentering op de locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal.

Dat ging vaak in combinatie met nieuwbouw en verbouwingen door het gehele ziekenhuis. Een goed voorbeeld daarvan is de nieuwbouw van het Moeder-en Kindcentrum. Onderdeel van de opdracht was het aanbrengen van brandwerende afdichtingen rondom de leidingen, het brandwerend spuiten en betimmeren van de hoofddraagconstructie en het beschermen van de dakbeplating tegen brandoverslag.

Omdat de laatste jaren enorme uit- en inbreidingen hebben plaatsgevonden heeft Bravis een Masterplan Brandveiligheid laten opstellen door de adviseur. In combinatie met een sprinkler is een optimaal plan weggelegd voor een veilig gebruik van de locatie. Het toepassen van een sprinkler betekend niet dat brandscheidingen overbodig zijn. Om veilig vluchten mogelijk te maken in combinatie met horizontale evacuatie is een compartimentering nodig.

In samenwerking met het Bravis ziekenhuis, Engie en Bergh Bouw is de totale brandveiligheid van het beddenhuis aangepakt gelijktijdig met het renoveren van 4 HighCare afdelingen.

Aanpak:

In een korte periode hebben de medewerkers van Bergh Brandscheidingen de enorme klus geklaard. Dit moest vanwege de interne verhuisbewegingen gedaan worden binnen 1 werkweek, voor 2 afdelingen. Om de werkzaamheden van alle disciplines (sprinkler, BMI, bouwkundig en de verhuizingen) gestroomlijnd te laten plaatsvinden waren afwijkende werktijden noodzakelijk.

Gedurende de uitvoering is er een digitaal logboek aangelegd waarbij adviseur en opdrachtgever “Live” mee konden kijken naar de kwaliteit en voortgang.